OMK2

ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ
ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ,
ΚΙΤΙΚΟΛΙΝΗ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο μοναδικός συνδιασμός κιτικολίνης, Β12 και υαλουρονικού άλατος του νατρίου στο OMK2 προστατεύει το οπτικό νεύρο ενώ ταυτόχρονα καθιστά το σκεύασμα το πλέον κατάλληλο για συνεργική εφαρμογή με τα αντιγλαυκωματικά σκευάσματα στο γλαύκωμα (νευροεκφυλιστική πάθηση, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια). Οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις είναι συνήθως πολυπαραγοντικές και συχνά απαιτούν συνέργεια σκευασμάτων, πέρα των ήδη γνωστών, ώστε να εξασφαλίσουν οσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία έναντι της εκφύλησης.

Με το ΟΜΚ2 επιβραδύνουμε την νευρική εκφύλιση, για πρώτη φορά, με ένα τοπικά εφαρμοζόμενο σκεύασμα.Οι υγραντικές ιδιότητες του OMK2 προσφέρουν ταυτόχρονα οφθαλμική ανακούφιση σε περίπτωση ερεθισμού, καύσους και αίσθηση ξένου σώματος που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και στην παρατεταμένη χρήση των αντιγλαυκωματικών.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το OMK2 είναι ένα στείρο οφθαλμικό διάλυμα σε φιαλίδιο των 10ml . Το βασικό του συστατικό είναι η κιτικολίνη, μια πρόδρομη ουσία της φωσφατιδυλοχολίνης. Η παρουσία της κιτικολίνης στο ΟΜΚ2 συμβάλλει στην προστασία του οπτικού νεύρου αποκαθιστώντας την ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών των νευρικών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς. Η κιτικολίνη μέσω της σταθεροποίησης των μεμβρανών επιβραδύνει την απόπτωση των κυττάρων που επέρχεται ακόμη και λόγω εκφυλιστικών οφθαλικών παθήσεων (γλαύκωμα, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια).

Η κιτικολίνη απαντάται φυσικά στα κύτταρα των ανθρώπινων και των ζωικών ιστών και δεν αποτελεί τοξικό παράγοντα. Το υαλουρονικό άλας του νάτριου δημιουργεί βλεννομιμητικά, βλεννοσυγκολλητικά και ιξωδοελαστικά διαλύματα, χρήσιμα για την βελτίωση της σταθερότητας του δακρυϊκού φιλμ, ώστε η οφθαλμική επιφάνεια να διατηρείται λιπασμένη, ενυδατωμένη και προστατευμένη.

Επίσης, αυξάνει το χρόνο παραμονής στην οφθαλμική επιφάνεια έτσι ώστε σε συνδυασμό με το βενζαλκόνιο να έχουμε την διέγερση των μεσοκυττάριων δεσμών του κερατοειδούς και την δίοδο των δύο δραστικών: της κιτικολίνης και της Β12. Η κυανοκοβαλαμίνη (Β12) ευνοεί, την αύξηση των κυττάρων του επιθηλίου του κερατοειδούς, προστατεύει τα κύτταρα από την δράση των ελευθέρων ριζών και είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό στοιχείο για την διατήρηση της ορθής λειτουργίας της οφθαλμικής επιφάνειας. Η κυανοκοβαλαμίνη προσδίδει ένα φυσικό πορφυρό χρώμα στο διάλυμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ:

1 σταγόνα σε κάθε οφθαλμό 2 με 3 φορές ημερισίως. Η δράση της κιτικολίνης διαρκεί μερικές ώρες κατά την τοπική χρήση γι αυτό χρειάζεται επιμέλεια και καθημερινή εφαρμογή.

Υαλουρονικό οξύ, κιτικολίνη & βιταμίνη Β12

Φαλίδιο των 10ml

1 σταγόνα σε κάθε οφθαλμό 2 με 3 φορές ημερισίως.

Ασθενείς με γλαύκωμα, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μπορούν να χρησιμοποιούν συμπληρωματικά της φαρμακευτικής αγωγής τους προϊόντα κιτικολίνης, NEUKRON Ofta® και omk2, διότι τους παρέχουν νευροπροστασία.

Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση ασυμβατότητας με οποιοδήποτε συστατικό του σκευάσματος. Μην αγγίζετε τα μάτια με το στόμιο του περιέκτη. Μετά την χορήγηση, μπορεί να εκδηλωθεί προσωρινά θολή όραση. Είναι σωστό, επομένως, να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί οπτική διάυγεια.

Αφήστε να περάσουν 10-15 λεπτά μετά την χρήση πριν ενσταλάξετε φάρμακα για εξωτερική οφθαλμική χρήση. Το προϊόν πρέπει να χρησιοποιείται εντός 30 ημερών από το πρώτο άνοιγμα του φιαλιδίου. Μπορεί να χρησιμοποιειθεί σε παιδιά απο 12 ετών και πάνω (δεν υπάρχει μελέτη με το Omk2 σε μικρότερες ηλικίες) Το προϊόν προορίζεται αποκλειστικά για εξωτερική οφθαλμική χρήση. Να διατηρείται σε θερμοκρασία κάτω από 25 ο C.